Om oss

Sanicare är sedan 1990 en ledande leverantör av hjälpmedelsprodukter på den nordiska marknaden. Vi erbjuder ett omfattande sortiment av form- och funktionsriktiga hjälpmedel som underlättar våra kunders dagliga liv och bidrar till en ökad livskvalitet. Att skapa en bättre livssituation för många människor är vår drivkraft. Att handla hos oss är tryggt och säkert oavsett om du handlar i egenskap av privatperson, företag eller offentlig verksamhet.

Vår huvudmarknad är Sverige, men vi finns också representerade på fjärran avlägsna marknader, som Kina, Australien och Japan. Vi arbetar medvetet för att ge alla våra kunder en god service och vårt produktutbud skall motsvara kundens förväntningar. Vår produktgaranti innebär att du som kund alltid har rätt att få en produkt utbytt eller pengarna tillbaka om du inte är nöjd eller om produkten inte motsvarar de egenskaper vi utlovat. Läs gärna mer i våra allmänna försäljningsvillkor.

INKONTINENSPRODUKTER

Vi har sedan starten 1990 haft en inriktning mot inkontinensskydd för lätt till medelsvår inkontinens. Sedan millenniumskiftet tillverkar vi en specialprodukt för avföringsinkontinens där produktens huvudsyfte är att ta bort besvärande lukt. Se även www.avföringsinkontinens.se Vi lägger stor vikt vid att våra inkontinensprodukter skall vara användarvänliga, funktionsriktiga och skapa trygghet för användaren. Alla produkter är förstås CE-märkta enligt medicin-tekniska direktivet.

TVÄTTBARA PRODUKTER OCH HJÄLPMEDEL AV TEXTILMATERIAL

Våra tvättbara produkter står inte bara för kvalité och lång livslängd. De står för genomtänkta lösningar som gör Din vardag lättare. Vår unika produktgaranti innebär att vi garanterar livslängd och funktion. Det förutsätter dock att du följer de tvätt- och skötselråd som medföljer produkten. Du kan alltid vara säker på att våra produkter håller vad vi lovar. Om du inte är nöjd kontaktar du omgående vår kundtjänst.

DEMENSVÅRD

För demensvården har Sanicare ett flertal kvalitetsprodukter som vi har lång erfarenhet av och som vi vet fungerar. Det är t ex bäddskydd i form av lakansskydd och madrasskydd. Det är glidlakan som underlättar vändning av individer både för assisterande personal och för individen själv. Vi har uppresningsbälten och förflyttningshjälpmedel. Vi har höftskyddsbyxor som har mjuka sköldar som går att använda på natten. Alla produkter är förstås CE-märkta enligt medicin-tekniska direktivet. Vi är här partner till en internationell organisation vars uppgift är att ge stöd till anhöriga och vårdgivare. Se mer på www.dementiaforum.org

PRODUKTSÄKERHET

Alla våra produkter under varumärket Absorba och Qorpus Vita är flamspridningstestade och klarar alla gränsvärden med god marginal. Alla våra hjälpmedel (förutom småhjälpmedel såsom tallrikar, osthyvlar, borstar) är CE – märkta Medicintekniska Hjälpmedel och uppfyller de säkerhetskrav som EU ställer. Samtliga produkter skall användas enligt anvisningarna på produkten eller bifogad instruktion för att undvika felaktig användning eller skötsel. Är du osäker på hur du skall använda produkten vill vi att du kontaktar vår kundtjänst.

EKONOMI OCH MILJÖVÄNLIGHET

Våra produkter är av högsta kvalité i förhållande till sitt pris. Textil- och pappersbaserade produkter kan slängas direkt i soporna för förbränning och utgör ingen miljömässig belastning. Den plast (polyuretan) som finns i denna typ av produkter bildar endast vattenånga vid förbränning. Övriga produkter av plast och metall källsorteras efter vistelsekommunens anvisningar.

LOGISTIKPARTNER

Sanicare samarbetar sedan många år med Medical Log Point AB i Göteborg.